„CULTURĂ - EDUCAȚIE - VIITOR"
Desfășurat în trei comune din județul Mureș:
Corunca, Sântana de Mureș și Sâncraiu de Mureș, prima ediție a
Proiectului Județean Pentru Tineret ,,CARAVANA MUREȘEANĂ CULT- (R)URAL", s-a încheiat vineri, 17 noiembrie 2017, în sala mică a Palatului Culturii din municipiul Târgu-Mureș, într-un spectacol de gală, în care s-au prezentat rezultatele activităților desfășurate la atelierele de weekend din fiecare localitate, expunerea produselor rezultate în urma activităților pe atelierele de weekend, precum și înmânarea de diplome.
Dna Daniela Mera, vicepreședinte fondator al Asociației ,,ASINED&NAIART" Târgu-Mureș și coordonatorul de organizare în Proiectul Județean pentru Tineret ,,CARAVANA MUREȘEANĂ CULT-(R)URAL", Prima ediție 2017, a menționat obiectivele conceptului acestui proiect: promovarea tinerelor talente și încurajarea schimbului intercultural, privitor la marea diversivitate; creșterea gradului de acces și de participare a tinerilor la cultură; susținerea moștenirii și diversivității culturale atât la nivel județean cât și în cadrul comunităților locale, prin implicarea proactivă a tinerilor la viața culturală cât și la recunoașterea valorilor patrimoniale etc.
De asemenea, a mai menționat că pictura pe sticlă, eco-mesteșugul, inovații - monografia localității, tradiții și portul popular, gastronomia locală, ludic-teatru, educație cultural-comunitară, au fost activitățile de weekend, desfășurate în cele trei comune. Vorbind despre aceste activități, precum și despre reușita proiectului, dna Daniela Mera a punctat:
„Prin aceste activități pe care le-am numit ,«ateliere» organizația noastră a promovat frumusețea și unicitatea culturii materiale și spirituale existente în cele trei localități din județul Mureș. La reușita acestui proiect au contribuit primăriile, prin reprezentanții acestora: dnul Takacs Szabolcs Istvan - primar, și dl viceprimar - Laszlo Sandor din comuna Corunca, dl Dumitru Moldovan - primar și dna viceprimar - Laszlo Ildiko Tunde din comuna Sântana de Mureș, dl Sângeorzan Remus - primar și dl viceprimar - Gal Sandor din comuna Sâncraiu de Mureș; școlile prin reprezentanții acestora: dna dir. Dosa Ibolya a Școlii Gimnaziale ,,Tholdalagi Mihaly" din comuna Corunca, dna dir. Matyas Simona și dna dir. adj. Kedves Terez a Școlii Gimnaziale ,,Ion Chinezu" din comuna Sântana de Mureș, dl dir. al Școlii Gimnaziale - Danciu Alin Florin din comuna Sâncraiu de Mureș; specialiștii atelierelor din cele trei comune, cadre didactice, localnici din comunitate; sponsori precum: Romgaz România, Auchan Târgu-Mureș; parteneri de proiect precum: dna Erzsebet Magyari, președinte Fundația ,,Curcubeu-Szivarvani-Rainbow" Târgu-Mureș, dl Rudy Moca, președinte Asociația ,,Romo Sapiens" Târgu-Mureș, Fundația Județeană pentru Tineret Mureș, echipa de proiect, 50 de voluntari în activitățile din proiect din toate cele trei localități; parteneri media: Radio Mureș, cotidianul ,,Cuvântul Liber", ziarul „Népujság", colaboratori și, nu în ultimul rând, artiști, ansambluri folclorice, grupuri vocale și de dansuri, încununând cu valoarea oaspeților iubitori de tradiții și folclor, sub marea umbrelă a culturii mureșene. Consiliul Județean Mureș fiind finanțatorul proiectului pentru tineret, este de la sine înțeles că, contribuția instituției cât și al dlor Peter Ferenc - președinte C.J., Alexandru Cîmpeanu - vicepreședinte C.J., Ovidiu Dancu - vicepreședinte C.J. Mureș, a fost de un real folos. Le mulțumim și pe această cale pentru tot ajutorul financiar, și nu numai, sper și cred că sunt satisfăcuți de ceea ce am reușit să realizăm în Proiectul Județean Pentru Tineret „CARAVANA MUREȘEANĂ CULT-(R)URAL", Prima ediție 2017".
Atât dna Daniela Mera, vicepreședinte fondator al Asociației ,,ASINED&NAIART" Târgu-Mureș și coordonator-organizare în Proiect Județean pentru Tineret „CARAVANA MUREȘEANĂ CULT-(R)URAL" Prima ediție 2017, cât și președintele fondator, dl Traian Daniel Rus - coordonator proiect, au convingerea că datorită activităților pe care le-au propus, e un feedback pozitiv. La finalul proiectului cred cu tărie că au reușit ceea ce și-au propus, prin aportul și implicarea proactivă a tinerilor în acest demers.
Mai mult, se dorește o continuitate a proiectului și în următorii ani, în acest sens dorindu-se implicarea a cât mai multor localități din județul Mureș, parteneri, colaboratori, dar mai ales a cât mai multor tineri din județ.
Publicat de Cuvântul Liber 21.11.2017 Autor: VIOLETA TEBAN .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu