ASOCIATIEI “ASINED&NAIART” Targu Mures FURNIZORUL CENTRULUI DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR " ASINED&NIART" Targu Mures ACREDITAT ANC ANUL 2016-2010.

Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures este membru cu drepturi depline in Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) din data de 15.06.2017 .

Comunicat de Presa
SUSTIN SI PROPUNE - Proiectul umanitar “ DIN SUFLET PENTRU SUFLET ” Proiectul se implementează în perioada 28.03 - 15.09 .2017 pentru comunitate .
Prin hotararea Consiliului Director al Asociatiei ”ASINED&NAIART” Targu-Mures(A.A.N.) in data de 28 martie 2017, a fost aprobat
Priectul Umanitar “DIN SUFLET PENTRU SUFLET ”.

Titlul activităţii de tineret:

PROIECT JUDEŢEAN PENTRU TINERET CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL Slogan: ,,CULTURĂ-EDUCAŢIE-VIITOR,, Perioada desfăşurării activităţii de tineret : 20 sept. — 30 nov. 2017. Localităţile în care se vor desfașura activitatile de tineret: Corunca, Sîntana de Mureş, Sîncraiul de Mureş și mun. Tîrgu Mureş.

Din 15 decembrie 2017 :

CENTRU JUDETEAN PENTRU TINERET Mures si CENTRU DE FORMARE PROFESIONALA“ ASINED&NAIART “ Targu Mures str. Liviu Rebreanu nr.1,sp 2 mun.Targu Mures
15 iulie - 08 oct. 2019

PROIECTUL JUDEŢEAN PENTRU TINERET CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL editia a 2-a se deruleaza2018 jud. Mures, Slogan: ,,CULTURĂ-EDUCAŢIE-VIITOR,,

Perioada desfăşurării activităţii de tineret : 15 iulie - 08 oct. 2019, Localităţile în care se derulează activitatea de tineret: Sântana de Mureş, Sangiorgiu de Mures, Sâncraiul de Mureş si mun. Tîrgu Mureş.


Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures impresar artistic din luna iunie 2018 la Formatia CORAX Targu Mures.

Sustinut de Centru Judetean pentru Tineret Mures coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures str.Liviu Rebreanu nr.1.sp.2 mun. Tirgu Mures.


sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Comunicat de presa: Asociatia “ ASINED&NAIART” Tg. Mures
PROIECTUL JUDETEAN pentru TINERET :” CARAVANA MURESANA CULT-(R)URAL”, Prima Editie 2017

Concepul Proiectului Judetean Pentru Tineret “ CARAVANA MURESANA CULT- (R)URAL”, are ca obiectiv:
- promovarea tinerelor talente si incurajarea schimbului intercultural, privitor la marea diversivitate;
- cresterea gradului de acces si de participare a tinerilor la cultura;
- sustinerea mostenirii si diversivitatii culturale atat la nivel judetean cat si in cadrul comunitatilor locale, prin implicarea proactiva a tinerilor la viata culturala cat si la recunoasterea valorilor patrimoniale etc.
Proiectul Judetean Pentru Tineret s-a desfasurat in comunele: CORUNCA, SINTANA de MURES si SINCRAIU de MURES, din jud. Mures, fiind prima editie a acestui concept cultural, avand ca activitati de weekend: pictura pe sticla, eco-mestesugul, inovatii- monografia localitatii, traditii si portul popular, gastronomia locala si prin ludic-teatru educatie cultural-comunitara.
Prin aceste activitati pe care le-am numit” ateliere” organizatia noastra a promovat frumusetea si unicitatea culturii materiale si spirituale existente in cele trei localitati din jud. Mures.
La reusita acestui proiect au contribuit institutiile primariilor prin reprezentantii acestora: d.nul Takacs Szabolcs Istvan- primar si d.nul viceprimar- Laszlo Sandor din com. CORUNCA, d.nul Dumitru Moldovan - primar si d.na viceprimar -Laszlo Ildiko Tunde din com. SINTANA de MURES, d. nul Sangeorzan Remus- primar si d.nul viceprimar - Gal Sandor din com. SINCRAIU de MURES, scolile prin reprezentantii acestora: d-na dir. Dosa Ibolya a Scolii Gimnaziale “Tholdalagi Mihaly” din com. Corunca, d.na dir. -Matyas Simona si d.na dir. adj. -Kedves Terez a Scolii Gimnaziale “ Ion Cinezu” din com. Sintana de Mures, d.nul dir.al Scolii Gimnaziale- Danciu Alin Florin din com. Sincraiu de Mures, specialistii atelierelor din cele trei comune, cadre didactice,localnici din comunitate, sponsori precum: Romgaz Romania, Auchan Tirgu Mures, parteneri de proiect precum: d-na Erzsebet Magyari presedinte Fundatia“Curcubeu-Szivarvani-Rainbow” Tg. Mures, d-nul Rudy Moca presedinte Asociatia “ Romo Sapiens” Tg. Mures, Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures,echipa de proiect , 50 de voluntari in activitatile din proiect din toate cele trei localitati, parteneri media: Radio Mures, ziarul “ Cuvantul Liber”, ziarul “ Nepujsag”, colaboratori si nu in ultimul rand artistilor, ansamlurilor folclorice, grupurilor vocale si de dansuri incununand cu valoarea oaspetilor iubitori de traditii si folclor, sub marea umbrela a culturii muresene.
Consiliul Judetean Mures fiind finantatorul proiectului pentru tineret, este de la sine inteles ca, contributia istitutiei cat si al d.lor: Peter Ferenc -presedinte C.J., Alexandru Cimpeanu -vicepresedinte C.J., Ovidiu Dancu- vicepresedinte C.J.Mures au fost de un real folos , le multumim si pe aceasta cale pentru tot ajutorul financiar si nu numai, sper si cred ca sunt satisfacuti de ceea ce am reusit sa realizam in Proiectul Judetean Pentru Tineret ” CARAVANA MURESANA CULT-(R)URAL”, Pima Editie” 2017.
Cultura arunca punti peste cugete croind poteci pe care gandul se opreste indelung, cazut prada frumosului, pentru ca frumosul respira prin literatura populara, muzica, dans, teatru, tesaturi, cusaturi, mestesuguri, arhitectura, pictura, gastronomie etc., acestea fiind transmise din generatie in generatie prin viu grai si se intelege de obicei “ totalitatea valorilor materiale si spirituale” create de omenire de-a lungul timpului, frumosul respira prin toate acestea, altoit de autenticitate, se intoarce frematand de intelesuri pe care ochiul si inima le descifreaza, bucurandu-se si bucuria este mare, atat de mare, incat numai robul adevarat al frumosului artistic o realizeaza pe de-a-ntregul, plecandu-se in fata maretiei sale. Astfel ca noi, cei care am conceput acest proiect pornind idei pe o foaie de hartie, ne-am dorit sa cuprinda cea mai larga paleta din cultura populara mostenita din “ tata-n fiu”, “ de la mosi-stramosi”, prin aportul si implicarea proactiva a tinerilor in acest demers.
Ne-am dorit un feed-back pozitiv, urmare a activitatilor pe care le-am propus si acum la finalul proiectului credem cu tarie ca am reusit ceea ce ne-am propus. Cu totii ne dorim ca acest Proiect Judetean pentru Tineret sa aibe continuare si in urmatorii ani, implicand cat mai multe localitati, parteneri, colaboratori si cel mai important, cat mai multi tineri din jud. Mures.
Inchei printr-un citat drag mie: ” Fara traditie nu exista cultura, nici omul simplu, nici geniul, nu pot crea nimic fara traditie.” –Vasile Parvan

Text redactat de catre d-na vicepresedinte fondator al Asociatiei “ ASINED&NAIART” Tirgu Mures si coordonatorul organizare in Proiectul Judetean pentru Tineret ” CARAVANA MURESANA CULT-(R)URAL” Prima Editie 2017. – Daniela Mera si d-nul presedinte fondator Traian Daniel Rus- coordonator proiect.

Tg. Mures: 18.11.2017


GALA FINALA
Prima Ediție 2017 a PROIECTULUI JUDEŢEAN PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL’’


Sloganul proiectului: ,,CULTURĂ-EDUCAŢIE-VIITOR,,
Vineri 17.11.2017 la Palatul Culturii din Targu Mures, Sala Mică, orele: 13.00-15.00 a avut loc Gala Finală însoțită de o expoziție ce a cuprins picturi pe sticlă cat si lucrari eco-meșteșug ale tinerilor participanți in atelierele de weekend din cadrul proiectului .
Gala a cuprins: un Spectacol Artistic cat si ...
Inmânarea de diplome: organizatorilor, partenerilor, colaboratorilor, sponsorilor, specialiștilor implicati in Proiect.


Ne revedem in 2018!
 

















PROIECTUL JUDEŢEAN  PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ
CULT-(R)URAL,,.
SUSTINE  SI POPUNE - PROGRAME – PENTRU TINERET 2017

DOMENIU DE INTERVENŢIE :  CULTURĂ ŞI EDUCAŢIE NONFORMALĂ
                                                         OBIECTIV SPECIFIC:  Facilitarea accesului tinerilor la consum de cultură şi creaţie culturală de calitate.
                                       ACTIVITĂŢI : Facilitarea accesului la cultură de calitate a tinerilor din mediul rural prin măsuri speciale de participare culturală locală.
      Sloganul proiectului: ,, Corunca/ Sântana de Mureş/ Sâncraiul de Mureş /AZI ŞI ÎN VIITOR ! ! ! ,,




Activităţile se desfăşoară sub titlu de ateliere de weekend :


Proiectul  se va desfăşura pe parcursul a 2 (două) zile – Sâmbăta şi Duminica, in perioada  20.09 – 30.11.2017.
Localităţile în care se derulează activitatea de tineret: Corunca, Sântana de Mureş, Sâncraiul de Mureş jud. Mures si mun. Tîrgu Mureş


  PROIECTULUI JUDEŢEAN PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL,,.care se deruleaza in perioada 14-15.10.2017 la Scoala Generala din Corunca.

ZIUA 1 : Sâmbăta 14.10. 2017
Locaţia : Şcoala Gimnaziala din com Corunca jud.Mures .
10.00-11.00 DESCHIDERE FESTIVA-PREZENTAREA CONCEPTULUI DE PROIECT

AICI.. 







PROIECTUL JUDEŢEAN PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL,,.care se deruleaza in perioada 28-29.10.2017 la Scoala Generala din Santana de Mures .
ZIUA 1 : Sâmbăta 28.10. 2017
Locaţia : Scoala Generala din Santana de Mures
10.00-11.00 DESCHIDERE FESTIVA-PREZENTAREA CONCEPTULUI DE PROIECT





         PROIECTUL JUDEŢEAN PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL,,.SUSTINE SI PROPUNE PROGRAME PENTRU TINERET 2017....
Sloganul proiectului: ,, SÂNCRAIU DE MUREŞ AZI ŞI ÎN VIITOR !!!

ATELIERUL 5 GASTRONOMIE LOCALA in data de 04.11.2017 com. Sancraiu de Mures jud. Mures .
Locatia: Casa de Cultura din loc. Sancraiu de Mures  .

AICI..

Articol in presa . AICI..


       PROIECTULUI JUDEŢEAN PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL,,prima editie 2017. care se deruleaza in perioada 11-12.11.2017 la Scoala Gimnaziala din Sîncraiu de Mures .
ZIUA 1 : Sâmbăta 11.11. 2017
Locaţia : Scoala Gimnaziala din Sîncraiu de Mures
10.00-11.00 DESCHIDERE FESTIVA-PREZENTAREA CONCEPTULUI DE PROIECT SI MONOGRAFIA LOCALITATII prezentata de viceprimar dl. Sandor Gall si dl. dir.Alin Danciu .

SPECTACOLUL ARTISTIC IN CADRUL
PROIECTULUI JUDEŢEAN PENTRU TINERET ,,CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL,,prima editie 2017.

ZIUA 2 : Duminica 12.11.2017 la Casa de Cultura din loc. Sancraiu de Mures .



SUSTINE SI PROPUNE - PROGRAME – PENTRU TINERET 2017.
SPECTACOL ARTISTIC POPULAR 

Sloganul proiectului: ,, SÂNCRAIU DE MUREŞ AZI ŞI ÎN VIITOR !!!
12 noiembrie 2017 începând cu orele: 15.00 ...
CASA DE CULTURA din loc. Sancraiu de Mures in cadrul Proiectului Județean pentru Tineret Caravana Mureșeană Cult-(R)ural-2017.
In program vor evolua artiști și ansambluri de dansuri populare din localitate, urmate de premierea și înmânarea diplomelor participanților din comunitate implicate in acest proiect.
Sonorizare asigurata de catre d-nul VALETIN ZOGOREAN din Targu Mures .
INTRAREA LIBERA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adunarea Generala si Consiliul Director

Adunarea Generala si Consiliul Director