ASOCIATIEI “ASINED&NAIART” Targu Mures FURNIZORUL CENTRULUI DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR " ASINED&NIART" Targu Mures ACREDITAT ANC ANUL 2016-2010.

Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures este membru cu drepturi depline in Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) din data de 15.06.2017 .

Comunicat de Presa
SUSTIN SI PROPUNE - Proiectul umanitar “ DIN SUFLET PENTRU SUFLET ” Proiectul se implementează în perioada 28.03 - 15.09 .2017 pentru comunitate .
Prin hotararea Consiliului Director al Asociatiei ”ASINED&NAIART” Targu-Mures(A.A.N.) in data de 28 martie 2017, a fost aprobat
Priectul Umanitar “DIN SUFLET PENTRU SUFLET ”.

Titlul activităţii de tineret:

PROIECT JUDEŢEAN PENTRU TINERET CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL Slogan: ,,CULTURĂ-EDUCAŢIE-VIITOR,, Perioada desfăşurării activităţii de tineret : 20 sept. — 30 nov. 2017. Localităţile în care se vor desfașura activitatile de tineret: Corunca, Sîntana de Mureş, Sîncraiul de Mureş și mun. Tîrgu Mureş.

Din 15 decembrie 2017 :

CENTRU JUDETEAN PENTRU TINERET Mures si CENTRU DE FORMARE PROFESIONALA“ ASINED&NAIART “ Targu Mures str. Liviu Rebreanu nr.1,sp 2 mun.Targu Mures
15 iulie - 08 oct. 2019

PROIECTUL JUDEŢEAN PENTRU TINERET CARAVANA MUREŞANĂ CULT-(R)URAL editia a 2-a se deruleaza2018 jud. Mures, Slogan: ,,CULTURĂ-EDUCAŢIE-VIITOR,,

Perioada desfăşurării activităţii de tineret : 15 iulie - 08 oct. 2019, Localităţile în care se derulează activitatea de tineret: Sântana de Mureş, Sangiorgiu de Mures, Sâncraiul de Mureş si mun. Tîrgu Mureş.


Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures impresar artistic din luna iunie 2018 la Formatia CORAX Targu Mures.

Sustinut de Centru Judetean pentru Tineret Mures coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures str.Liviu Rebreanu nr.1.sp.2 mun. Tirgu Mures.


miercuri, 24 octombrie 2018

      

Proiect Socio - Umanitar cu colinde de craciun se lansează în data de 02 noiembrie 2018 în mun.Târgu Mureș și în județul Mures

    PROIECTUL SOCIO-UMANITAR “DARUIM DIN INIMA" derulat in perioada 15 noiembrie 2018 – 22 decembrie 2018 la Targu Mures si judetul Mures , organizat prin ASOCIATIA “ ASINED&NAIART” Targu Mures sustinut de Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures) coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures(A.A.N). str. Liviu Rebreanu nr.1.sp.2 mun. Tirgu Mures ,in parteneriat cu alte O.N.G.-uri, sponsori ,persoane fizice si juridice care sustin proiectul socio- umanitar..



      Activităţile se desfăşoară sub titlu proiectului  Socio-Umanitar DARUIM DIN IMIMA :

-          Proiectul  Socio- Umanitar  deruleaza activitati de distribuire pachete de alimente.

          Clubului Spiridusilor  lui Mos  Craciun în perioada 20.11-14.12.2018 la C.J.T-Mures. 

-          Prezentarea materialelor pe video-proiector centenarul Marii Uniri 100 ani(1918-2018) în perioada 19.12.2018  la C.J.T-Mures  

-          Expozitie de traditii si port. Arta mestesugareasca, expozitie de pictura pe lemn si sticla .

-          Spectacol de colinde de craciun, muzica populara si usoara ``IMPREUNA IN ANUL CENTENARULUI 100 ANI`` în mun.Târgu Mureș în perioada 22.12.2018 județul Mureș.

 

        1. - Clubului Spiridusilor  lui Mos  Craciun, functioneaza incepand 20.11.-14.12. 2018 intre  orele 9.00-12.00. va avea urmatorul program  Luni, Miercuri si Vineri.

               Grupul tinta sunt copii cu varste  intre 7-14 ani, din randul familiilor nevoiase din evidenta asociatiei. Copii vor fi impartiti in 3 grupe a cate  6 copii pe grupa,in atelierul de creatie hand made,care are urmatoarele activitati : 

            - Globurile facute  de copii in atelierul hand made vor fi expuse la Centrul Judetean pentru Tineret Mures(C.J.T-Mures) str.Liviu Rebreanu nr.1.sp.2 mun. Targu Mures ,in perioada perioada 13.12.2018. de la orele 11.00-17.30 si in perioada 14.12.2018. de la orele 13.00-17.30   Intrarea este libera     

         Activitate program de colinde, de repetitie cu tineri cuprinsi intre varsta de 7-14 ani,numarul copiilor din corul de colinde va fi de 13 copii .

           - Repetitiile de colinde vor avea loc la Centrul Judetean pentru Tineret Mures in perioada 30.11-14.12.2018  vineri intre orele 09.00-12.00. 

           - Coordonat de catre Gyorfi Ionela , d-na Magyari Erzsebet, d-na prof. Vaidean Alina Rodica si d-na Sava Maria. 

             Corul de colinde va colinda din partea Centrului Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T-Mures) la primaria mun.Tg.Mures, consiliul judetean Mures, prefectura Mures in perioada 12-21.12.2018.

    Partener proiect: CENTRUL ŞCOLAR PT. EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NR. 2 Targu Mures .


         2. - Prezentarea materialelor pe video-proiector centenarul Marii Uniri 100 ani(1918-2018) la Centrul Judetean pentru Tineret Mures(C.J.T-Mures) str.Liviu Rebreanu nr.1.sp.2 mun. Targu Mures in perioada 19.12.2018 orele 14.00-16.30.

Intrare libera

        3. - Proiectul  Socio- Umanitar  deruleaza activitati de expozitie  traditii si port, arta mestesugareasca, expozitie de pictura pe lemn si sticla perioada 22.2018  CASA SINDICATULUI  mun.Târgu Mureș etajul.2  orele 09.00-18.30.

 Intrare libera

        4. - Spectacol colinde de craciun, muzica populara,  invitat special Formatia  CORAX - Targu Mures C.J.T-Mures `` IMPREUNA IN ANUL CENTENARULUI 100 ANI``  în mun.Târgu Mureș CASA SINDICATULUI etajul.2   în perioada 22.12.2018 județul Mureș orele 16.00-18.30.

Intrare libera


    Proiectul  socio-umanitar DARUIM DIN IMIMA in cadrul centenarului 100 ani de la Marea Unire 1918-2018  va fi prezentat partenerilor, sponsorilor si mass-mediei locale judetene spre instiintare de catre Consiliul Director (A.A.N.) prin intermediul echipei de organizare.




Echipei de organizare al proiectului .

1.       - Coordonator proiect – Traian Daniel Rus
2.        - Coordonator organizare  proiect – Ionela Gyorfi 
3.       - Director finaciar proiect  – Ioana Traian 
4.       - Responsabil activitati centemar  100 ani proiect  – prof. Ncusan Constantin 
5.       - Responsabil activitati proiect - Magyari Erzsebet
6.       - Responsabil activitati proiectprof. Vaidean Alina Rodica
7.       Responsabil activitati proiectSava Maria
8.       Responsabil activitati proiect- Maria Kulcsar
9.       Responsabil activitati proiect- Degan Loredana

10.    Responsabil activitati proiect – Gyorfi Marinel 


11      -   Responsabil activitati  - Cercea Toader Dragos

12.    -  Responsabil activitati proiect-  Rudolf  Moca


   Motto : ”Nu ştiu care e destinul tău, dar un lucru ştiu: singurii dintre voi care vor fi cu adevărat fericiţi sunt cei care au cautat şi au găsit cum să slujească”!

   Scop:   Crearea unei punti de legatura intre cei care au posibilitati financiare si pot sa ajute si cele mai defavorizate categorii sociale. Organizarea si implementarea de proiecte sociale, de caritate, binefacere si cu caracter socio-umanita


ORGANIZATOR:


Denumirea ONG-URI
ORGANIZATOR ÎN PROIECT
Responsabilitatea asumată în proiect
1
Asociatia ”ASINED&NAIART” Targu-Mures,
voluntari






SUSTINATOR PROIECT :


Denumirea ONG-URI
SUSTINATOR ÎN PROIECT
Responsabilitatea asumată în proiect
1
Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures)
voluntari
2
Fundatia ALPHA Transilvana Targu Mures
voluntari



PARTENERI PROIECT :


Denumirea ONG-URI
PARTENERE ÎN PROIECT
Responsabilitatea asumată în proiect
1
Fundația Județeană pentru Tineret Mureș
voluntari
2
Asociatia ROMO SAPIENS – Rudy Moca Targu Mures
voluntari
3
Asociatia de Tineret TARNAVA MARE Sighisoara
voluntari
4
Fundatia Curcubeu Szivarvany-Rainbow
voluntari
5
Fundatia ADEPT Sazchiz – judetul Mures
voluntari
6
Scoala Gimnaziala „Ion Chinezu” din Santana de Mures;
voluntari
7
Scoala Gimnaziala din Sangiorgiu de Mures;
voluntari
8
Scoala Gimnaziala din Sancraiul de Mures, jud. Mures.
Voluntari
9

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 Târgu Mureș

Voluntari
10

C.N.S.L.R Fratia Mures

Voluntari



     
     Pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare Asociatia ”ASINED&NAIART” Targu-Mures, împreună cu partenerii săi, propune proiectul socio-umanitar  DARUIM DIN IMIMA care reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Prin acest proiect organizatorii își propun adunarea de alimente neperisabile, prin donații/sponsorizari făcute de diverși agenți economici și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Tg Mureș și din județul Mureș, pe baza evaluărilor efectuate de o comisia formată din reprezentanții organizațiilor implicate în proiect, precum și în baza unor date primite de la diverse instituții precum :
      - Crucea  Rosie          
- DGASPC
-Isj
Primaria municipiului Targu Mures

PERIOADA DE IMPLEMENTARE :
 Proiectul se implementează în perioada  15.11 -22.12.2018  în Tg. Mureș și județul Mureș .
          BENEFICIARII PROIECTULUI „DARUIM DIN INIMA”:

Beneficiarii (persoanele vulnerabile) vor fi identificați și incluși în proiect pe baza de anchetă socială.
   Vor fi selectați prioritar, cei care întrunesc cumulativ, mai multe critetrii de vulnerabilitate.

CRITERIILE DUPĂ CARE VOR FI ALEȘI BENEFICIARII: 
persoane fără venituri sau cu venituri foarte mici - sub 350 lei, persoane din familii numeroase , cu mulţi copii (mai mult de doi), familii monoparentale, copii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude, persoane vârstnice,persoane cu dizabilităţi persoane fără adăpost,persoane aparţinând unor minorităţi, tineri proveniţi din centre de plasament.

DOSAR PENTRU SELECTARE :
-Ancheta socială
-Declarații pe propria răspundere
       -Poza

GRUP TINTA: 
50 - persoane fără venituri sau cu venituri foarte mici - sub 350 lei,
50 - persoane din familii numeroase , cu mulţi copii (mai mult de doi),
10 - familii monoparentale,
20 - copii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude,
20 - persoane vârstnice,
30 - persoane cu dizabilităţi,
10 - persoane fără adăpost,
10 - persoane aparţinând unor minorităţi, tineri proveniţi din centre de plasament


GRAFICUL ACTIVITATILOR IN CADRUL PROIECTULUI IN PERIOADA

 15 11-22.12.2018 


Nr. Crt.
Activitatea
Data şi locul desfăşurării
Resurse
Responsabil
in proiect
Beneficiari proiect

  1. 1.
Proiectul Socio-Umanitar
Daruim
din Inima,
Clubul Spiridusilor  lui Mos Craciun

Perioada
20.11.2018 -14.12.2018
C.J.T.-Mures
Str. Liviu Rebreanu nr.1 Tg Mures

Tinerii din evidenta Asociatiei ASINED&NAIART Tg Mures si din partea partenerilor de proiect.

Organizator
Asociatia ASINED&NAIART       Targu Mures
Coordonator organizare
Gyorfi Ionela
Indr.mester Maria Kulcsar,
Prof. Vaidean Alina Rodica
2.
Proiectul Socio-Umanitar
Daruim
din Inima,
repetitii
Corul deColinde
     Perioada
30.11.2018 -14.12.2018
C.J.T.-Mures
Str. Liviu Rebreanu nr.1 Tg Mures


Corul de Colinde format din tineri volundari
Organizator
Asociatia ASINED&NAIART       Targu Mures
Coordonator Gyorfi Ionela
Indr. Sava Maria,
Erzsebet Magyari,
prof. Vaidean Alina Rodica
3.
Proiectul Socio-Umanitar
Daruim
din Inima

Programe de
Distribuire de Pachete imbracaminte de Sarbatorile de Mos Craciun  .       



Perioada
25.11.2018 -12.12.2018 la sediul asociatiei
str. Targului nr.23. Targu Mures 

Persoane din evidenta Asociatiei ASINED&NAIART Tg Mures si din partea partenerilor de proiect.

Program de Mos Craciun  la domiciliu  sediu asociatiei str. Targului nr.23. Targu Mures  prin distribuire de pachete alimente persoanelor cu probleme sociale din evidenta.
Asociatia ”ASINED&NAIART”
Targu-Mures  pentru un numar de 200 persoane.
Voluntar proiect


Organizator
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures

Coordonator proiect
Rus Traian Daniel
Coordonator organizare - Gyorfi Ionela


4.
ProiectulSocio- Umanitar
Daruim
din Inima

Programul Centenar 100 ani de la Marea Unire 1918-2018

Perioada
19.12.2018
Orele
14.00 – 16.30 la
C.J.T-Mures
Str.Liviu Rebreanu nr.1 Tagu Mures



Tineri, cetateni din municipiul Tg.Mures si profesori

Voluntar proiect

organizator
Asociatia ASINED&NAIART
Coordonator activitate
Prof.Nicusan Constantin
Organizator proiect
Rus Traian Daniel
5.
Proiectul Socio-Umanitar
Daruim
din Inima.

Expozitii de
Traditii si port ,  arta mestesugareasca,expozitie cu pictura pe lemn


Perioada
21.12.2018
Orele
09.00 – 18.00 la hol in etaj.2  CASA SINDICATULUI din Targu Mures


Expozitii de
Traditii si port ,  arta mestesugareasca,expozitie cu pictura pe lemn
se organizeaza la etaj.2  la  
CASA SINDICATULUI
din Targu Mures
Voluntar proiect
Organizator
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures
Coordonator Rus Traian Daniel
Organizare org. -Gyorfi Ionela
-       Prof.Carla Padureanu
-       Sava Maria
-        Degan Loredana
Fundatia ADEPT Saschiz
-       Gyorfi Marinel
-       Cercea Toader Dragos
6.
Proiectul Socio-Umanitar
Daruim
din Inima

 Programe de
Distribuire de Pachete alimentare


Perioada
21.12.2018
Sala mare la CASA SINDICATULUI mun. Targu Mures orele 16.00-18.00


Spectacol  colinde de Craciun, IMPREUNA IN ANUL CENTENARULUI 100 ani    
la Sala mare la CASA SINICATULUI din Targu Mures,  distribuire de pachete alimentare  pentru un numar de beneficiari de 200 de persoane cu probleme sociale din evidenta  Asociatiei ”ASINED&NAIART” Targu-Mures.
Voluntar proiect
Fundația Județeană pentru Tineret Mureș
 partener - Rus Traian Daniel
Organizator
Asociatia ASINED&NAIART
           Coordonator organizare -  Gyorfi Ionela
Partener Centrul Școlar pt Educație Incluzivă nr. 2 Târgu Mureș
-Prof. Vaidean Alina Rodica




































































Proiect Socio-Umanitar„ DARUIM DIN INIMA „
Perioada derulării 15 noiembrie-22 decembrie 2018 
în mun.Târgu Mureș și în județul Mureș.


Clubului Spiridusilor  lui Mos  Craciun functioneaza incepand 20.11.-14.12.2018 orele 09.00 - 12.00.


      Grupul tinta sunt copii cu varste  intre 7-14 ani, din randul familiilor nevoiase din evidenta asociatiei. Copii vor fi impartiti in 3 grupe a cate  6 copii pe grupa,in atelierul de creatie hand made,care are urmatoarele activitati :

    1.Atelier de creatie hand made(creare globuri, ornamente craciun), organizatorii ajuta copii sa creeze propriile lor globuri de craciun, ornamente de craciun  prin munca lor proprie si talent.Clubul Spiridusilor  va avea urmatorul program : 

        Luni, Miercuri  vor venii copii selectati pe grupe a cate 6 persoane incepand 20.11.2018 cu orele 09.00 -12.00. Clubul  Spiridusilor lui Mos Craciun va functiona la Centrul Judetean pentru Tineret Tg.Mures aflat pe strada Liviu Rebreanu, nr.1,mun.Tg.Mures.

       Coordonatorii Clubului Spiridusilor  lui Mos  Craciun al atelierului hand made coordoneaza intreaga activitate in perioada sus mentionata,acestia sunt urmatorii :      Coordonator organizare  : - d-na. Gyorfi Ionela 

                       -  Rersponsabil activitati proiect :

                       -  Magyari Erzsebet

   -  d-na.Indr.mester Maria Kulcsar, 

   -   d-na. prof. Vaidean Alina Rodica

       Globurile, ornamentele de craciun facute  de copii in atelierul hand made vor fi expuse la Centrul Judetean pentru Tineret Mures,in perioada 14-18.12.2018.  Intrarea este libera  orele 11.00-18.00. 


      La finalul activitatilor  nonformale copii vor primi o diploma din partea organizatorilor de participare la Clubul Spiridusilor lui Mos Craciun la atelierele de creatie hand made „ globuri, ornamente de craciun„ ornamente de craciun » pe timpul  activitatilor la atelierul de creatie hand made organizatorii vor asigura copiilor  racoritoare,gustari.

organizat prin
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures

sustinut de
Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures)

coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures(A.A.N) si Institutii pblice locale, judetene, ONG-uri de si pentru tineret prin parteneriat din jud Mures

Partener proiect: CENTRUL ŞCOLAR PT. EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NR. 2 Targu Mures .



Creare, globuri, ornamente  craciun
Activitate la Clubul Spiridusilor lui Mos Craciun.

   Atelier de creatie hand made(creare globuri craciun), organizatorii ajuta copii sa creeze propriile lor globuri de craciun, ornamente de craciun prin munca lor proprie si talent.Clubul Spiridusilor va avea urmatorul program : in perioada 26.11.- 05.12.2018 miercuri intre orele 09.00-12.00.









  Activitate program de colinde, de repetitie cu tineri cuprinsi intre varsta de 7-14 ani,numarul copiilor din corul de colinde va fi de 13 copii .

           - Repetitiile de colinde vor avea loc la Centrul Judetean pentru Tineret Mures in perioada 05.12-11.12.2018  vineri intre orele 09.00-12.00.
- Coordonat proiect  : Rus Traian Danie     
- Coordonat organizare : Gyorfi Ionela
 - Responsabil proiect:  d-na Magyari Erzsebet, d-na prof. Vaidean Alina Rodica si d-na Sava Maria.
             Corul de colinde va colinda din partea Centrului Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T-Mures) la primaria mun.Tg.Mures, consiliul judetean Mures, prefectura Mures in perioada 12-21.12.2018.

Activitate la Clubul Spiridusilor lui Mos Craciun program de colinde, de repetitie cu tineri in perioada 07- 14.12.2018 miercuri intre orele 09.00-12.00.
In cadrul
Proiectului Socio-Umanitar„ DARUIM DIN INIMA „
Perioada derulării 15 noiembrie-22 decembrie 2018
în mun.Târgu Mureș și în județul Mureș.

-Coordonator proiect Traian Daniel Rus
- Coordonat organizare Gyorfi Ionela
- Responsabil proiect d-na Magyari Erzsebet, d-na prof. Vaidean Alina Rodica.
Corul de colinde va colinda din partea Centrului Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T-Mures) la primaria mun.Tg.Mures, consiliul judetean Mures, prefectura Mures in perioada 12-21.12.2018.
organizat prin
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures
sustinut de
Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures)
coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures(A.A.N) si Institutii pblice locale, judetene, ONG-uri de si pentru tineret prin parteneriat din jud Mures

Partener proiect: CENTRUL ŞCOLAR PT. EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NR. 2 Targu Mures .








Expozitie cu globuri din margele pentru craciun si ornamente craciun).

In cadrul Clubului Spiridusilor lui Mos Craciun, Globurilei, ornamente craciun facute de copii in atelierul hand made vor fi expuse la Centrul Judetean pentru Tineret Mures(C.J.T-Mures) str.Liviu Rebreanu nr.1.sp.2 mun. Targu Mures ,in perioada 13.12.2018. de la orele 11.00-17.30 si in perioada 14.12.2018. de la orele 13.00-17.30
Grupul tinta sunt copii cu varste intre 7-14 ani.
Partener proiect: CENTRUL ŞCOLAR PT. EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NR. 2 Targu Mures .

Intrarea este libera

Va asteptam cu drag !




La finalul activitatilor nonformale in data de 18.12.2018 copii au prim o diploma din partea organizatorilor de participare la Clubul Spiridusilor lui Mos Craciun la atelierele de creatie hand made „ globuri, ornamente de craciun„ ornamente de craciun »
IN CADRUL PROIECTULUI SOCIO-UMANITAR „ . DARUIM DIN INIMA „ PERIOADA 15.11.-15.12.2018 AL CLUBULUI SPIRIDUSILOR LUI MOS CRACIUN

organizat prin
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures
sustinut de
Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures)

coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures(A.A.N) si Institutii pblice locale, judetene, ONG-uri de si pentru tineret prin parteneriat din jud Mures
Partener proiect: CENTRUL ŞCOLAR PT. EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NR. 2 Targu Mures .



- Distribuire de pachete alimentare, imbracaminte in perioada de 19-24.12.2018 pentru un numar de beneficiari de 200 de persoane cu probleme sociale din evidenta Asociatiei ”ASINED&NAIART” Targu-Mures.
IN CADRUL PROIECTULUI SOCIO-UMANITAR „ . DARUIM DIN INIMA „ PERIOADA 15.11.-15.12.2018.
organizat prin
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures
sustinut de
Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures)
coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures(A.A.N) si Institutii publice locale, judetene, ONG-uri de si pentru tineret prin parteneriat din jud. Mures
Partener proiect : Scola Gimnaziale ”Ion Chinezu”com. Sîntana de Mures jud.Mures si Asociaţi Speranta Santana de Mures .




Centenarului Marii Uniri 100 de ani 1918-2018


    - Prezentarea materialelor pe video-proiector a istoriei Centenarului Marii Uniri 100 de ani 1918-2018, se va tine la Centrul Judetean pentru Tineret Mures,strada Liviu Rebreanu nr.1 mun. Targu Mures, judetul Tg.Mures,in data de 19.12.2018,orele  14.00-16.30.

                 Coordonator : -  prof. Nicusan Constantin

           Organizator:  -  Rus Traian Daniel



ISTORIE - CENTENARUL MARII UNIRI 100 ANI (1918-2018)
„CELEBRAREA CENTENARULUI MARII UNIRI”
     Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918.
          În mod sigur, centenarul este un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război, din temnițele austro-ungare și ulterior ale hidrei comuniste. Făuritorii Marii Uniri, eroii de la Mărăști, Mărășești și Oituz. Centenarul trebuie să fie un moment de reflecție profundă a societății românești care să împletească fericit o sumarizare a progreselor realizate de România în cei 100 de ani scurși de la Marea Unire cu nevoia de a privi spre viitor și a proiecta, de ce nu, următorii 100 de ani. Ar trebui cu siguranță făcut un bilanț al ultimei sute de ani la care să ne raportăm la ceea ce noi, ca popor, am făcut bine, la ce am greșit, la ce putem îndrepta, continua. Acest bilanț trebuie să înceapă de la programul amplu de reforme ale României Mari, iniţiat în vara anului 1917 cu promisiunile îndeplinite ale reformei agrare, la rezoluția Unirii de la Alba Iulia, și să se termine cu bilanțul ultimelor trei decenii scurse de la Revoluția din 1989. Unde suntem, ce am reușit, ce nu am reușit și ce vom face pe viitor. Și poate dezbaterea privind proiecția viitorului este cea mai importantă.
 Ce fel de țară vrem să lăsăm moș­tenire urmașilor noștri? Cum va fi oare România următoarei sute de ani?
         Acum 100 de ani, generația Marii Uniri și-a avut idealul său național și a știut să-l împlinească, mulți români prin jertfa supremă pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.   
       Centenarul înseamnă principii, credințe și valori.
 Căci România s-a construit pe valori, principii și mai ales pe credință. De aceea, considerăm că marcarea centenarului trebuie să aibă următoarele dimensiuni: educativă, a modernizării, a patrimoniului și a memoriei instituționalizate, a elaborării unor lucrări științifice fundamentale pentru România, toate acestea unite sub umbrela durabilității și a impactului major în societatea românească. 
         Principala dimensiune a centenarului este aceea educativă, pentru că tânăra generație, societatea românească în ansamblu, trebuie să-și însușească valorile, atitudinile și convingerile patriotice și să înțeleagă mesajul și sacrificiul generației Marii Uniri.
 De aceea, din această perspectivă credem că proiectarea și derularea unor programe educaționale de istorie, cultură și memorie a centenarului ar putea să reconcilieze tânăra generație cu istoria și să cultive valori și atitudini care să ducă mai departe spiritul gene­rației de la 1918.
         Dimensiunea modernizării este esențială, căci fără o modernizare a țării, fără construirea unor obiective durabile, instituții moderne care să lucreze pentru cetățean, obiective culturale și sociale care să educe și să contribuie la bunăstarea generală, am rămâne o țară săracă, dar plină de resurse nevalorificate. Conservarea patrimoniului Marelui Război și al Marii Uniri se constituie într-o importantă dimensiune și direcție a marcării centenarului.
       Este nevoie ca fiecare comunitate să își onoreze eroii și jertfele lor, de aceea trebuie gândite și reîmprospătate tradițiile anuale de cinstire a memoriei înaintașilor. 


- Expozitie de traditii si port, arta mestesugareasca,expozitie de pictura pe lemn,
 pe sticla.

   Se vor desfasura la CASA SINDICATULUI  mun.Targu Mures in holul de la etajul 2 ,in perioada -21.12.2018 intre orele  09.00-18.00.Activitatile includ urmatoarele :

      1.- Expozitie de traditii si port –vor fi expuse haine populare traditionale din zona Muresului si Tarnavelor, responsabil activitate de d-na Sava Maria.





      2.- Arta mestesugareasca (olarit) responsabil activitate dl. Gyorfi Marinel si  Cercea Toader Dragos din partea Fundatiei Adept din comuna Saschiz,judetul Mures.


     3.- Expozitie cu pictura pe , pe sticla                                              

                                                    Responsabil acivitate - Mera Maria


   

                                           Responsabil acivitate - Todoran Cornelia 



Spectacolul final colinde de craciunIMPREUNA IN ANUL CENTENARULUI 100 ani„ in cadrul proiectului socio-umanitar DARUIM DIN INIMA in cadrul Centenarului Marii Uniri 100 de ani 1918-2018 care va avea loc in data de 21.12.2018
     Se vor canta colinde de craciun, muzica populara la spectacolul final IMPREUNA IN ANUL CENTENARULUI 100 ani„ in cadrul proiectului socio-umanitar DARUIM DIN INIMA care va avea loc in data de 21.12.2018 la CASA SINDICATULUI  din Tg.Mures, sala mare  intre orele 16.00-18.00.
1.      - Distribuire de pachete alimentare  pentru un numar de beneficiari de 200 de persoane cu probleme sociale din evidenta  Asociatiei ”ASINED&NAIART” Targu-Mures.
2.      -Spectacolul  Program Artistic/ Incheierea festiva: 



3.- Înmânarea de diplome si trofee pentru: specialisti din ateliere,  parteneri, organizatori, colaboratori, sustinatori, sponsori si voluntari implicati in proiectul socio-umanitar DARUIM DIN INIMA


Implică-te si tu in



PROIECTUL SOCIO-UMANITAR “DARUIM DIN INIMA" derulat in perioada 15 noiembrie 2018 – 22 decembrie 2018 la Targu Mures si judetul Mures



organizat prin
Asociatia ASINED&NAIART Targu Mures
sustinut de
Centrul Judetean pentru Tineret Mures (C.J.T.- Mures)

coordonat direct de Asociatia “ASINED&NAIART “Targu Mures(A.A.N) si Institutii pblice locale, judetene, ONG-uri de si pentru tineret prin parteneriat din jud Mures 





Donatiile in imbracaminte sunt de la partenerii nostrii de proiect si persone fizice ca voluntari in proiect .
• Donatiile si sponsorizarile pentru proiectul socio-umanitar in bani provin de la persone fizice si juridice care sustin proiectul nostru.
• Donatiile si sponsorizarile in lei se pot primi pentru proiect in contul RO61BTRLRONCRT0301415001 deschis la Banca Transilvania sucursala Targu Mures .




Facilitati propuse sponsorilor si donatorilor in cadrul proiectului:


        Asociatia ”ASINED&NAIART” Targu-Mures in calitate de organizator de  proiect socio-umsnitar „DARUIM DIN INIMA„ va asigura publicitate sponsorului si donatorilor care sustin proiectul umanitar, in toate materialele publicitare pe parcursul proiectului pe perioada contractului de sponsorizare incheiat intre beneficiar si sponsor.



      Motto : ”Nu ştiu care e destinul tău, dar un lucru ştiu: singurii dintre voi care vor fi cu adevărat fericiţi sunt cei care au cautat şi au găsit cum să slujească”




   Asociatia ASINED&NAIART  Targu Mures organizatorul proictului socio-umanitar multumeste artistilor, patrenerilor  si  persoanelor fizice care au contribuit financiar la Proiectul socio-umanitar “ DARUIM DIN INIMA “ si  activitati  socio-umanitare , spectacol  colinde de craciun „IMPREUNA IN ANUL CENTENARULUI 100 ani„ expozitie de  traditie si mestesug derulate de Asociatia ASINED&NAIART  in perioada 15.11 – 22.12.2018- Targu Mures.



Va multumim !!
Echipa de proiect
socio-umanitar “ DARUIM DIN INIMA

- Coordonat proiect  : Rus Traian Danie     
- Coordonat organizare : Gyorfi Ionela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adunarea Generala si Consiliul Director

Adunarea Generala si Consiliul Director